مزایای مصرف کنجد در زمان بارداری
در کنار مزایای کنجد و روغن کنجد برای سلامتی، تحقیقات نشان دادهاست که مادران باردار با مصرف کنجد، به خوبی میتوانند انواع مواد معدنی و ویتامینها مورد نیاز جنین را در اختیار او قرار دهند.
همینطور روغن کنجد به دلیل داشتن اسیدهای چرب تاثیر مثبتی بر تکامل دستگاه عصبی نوزادان دارد.
دانه کنجد حاوی ترکیبی از اسیدهای چرب اشباع نشده، مواد معدنی، کربوهیدرات، پروتئین، و همینطور مقادیر زیادی ویتامین است.
همانطور که میدانید ویتامینهای گروه B نقش بسیار مهمی در تکامل جنین و ارتقای سلامت خانمهای باردار دارند.
همچنین مصرف فولیک اسید و ویتامین E نیز همواره توسط پزشکان در دوران بارداری توصیه میشود.
دانه کنجد با دارا بودن این ویتامینها عضوی مهم در سبد غذایی خانمهای باردار است که به سلامت مادر و جنین کمک میکند.
علاوه بر اینها، یکی از مهم ترین موادی که در دوران بارداری باید تامین شود، کلسیم است.
مصرف مناسب کلسیم در این دوره، روی ضریب هوشی جنین تاثیرگذار بوده و کمک شایانی به رشد مغزی او خواهد کرد.
در سه ماهه آخر بارداری، سیستم عصبی جنین در حال تکامل است، درنتیجه میزان نیاز به کلسیم و ویتامینها بیشتر میشود.
۳۰ گرم دانه کنجد در حدود ۲۵ درصد از کلسیم موردنیاز مادر را تامین میکند که این مقدار مساوی با مصرف یک سوم لیوان شیر است.
در عین حال، کنجد منبع فوقالعادهای برای تامین مس، منگنز، فسفر و منیزیم مادر و جنین محسوب میشود.
در دوره بارداری، حجم خون تقریبا دو برابر شده و سلولهای خونی جنین و جریان خون آن نیز شکل میگیرد.
به همین دلیل یکی از بزرگ ترین مشکلاتی که خانمهای باردار با آن دست و پنجه نرم میکنند کمبود آهن است.
مصرف روزانه ۳۰ گرم کنجد، یک پنجم نیاز خانمها به آهن را تامین خواهد کرد.
در عین حال خواص آنتی اکسیدان موجود در دانه کنجد و روغن کنجد، سیستم ایمنی بدن مادر و جنین را تقویت میکند.