شکلات تخته ای و مصارف آن

شکلات تخته ای و مصارف آن

شکلات تخته ای چیست؟

امروزه شکلات از پرطرفدارترین خوراکی های شیرین است که در سراسر جهان از آن در مصارف گوناگون استفاده می شود. از آن در انواع بستنی، کیک، شیرینی و بسیاری خوراکی های دیگر استفاده می شود و محبوبیت ویژه ای دارد.شکلات در شکل ها، رنگ ها و طعم های متنوع تهیه و تولید می شود. و علاوه بر طعم فوق العاده ، خواص بسیار داشته و از مواد غذایی انرژی زا محسوب می شود.

برای  تهیه حلوا ارده خانگی میتوانید از مقاله ای که در این زمینه به همراه  اموزش تصویری منتشر شده است مطلالعه کنید.
 

موار مورد استفاده شکلات تخته ای :

در گذشته از شکلات در انواع نوشیدنی استفاده می شد اما امروزه با توجه به تنوع شکلات، نه تنها موارد استفاده از شکلات بیشتر شده، بلکه مصرف آن نیز افزایش یافته است. شکلات تخته ای که با نام شکلات موزاییکی نیز شناخته می شود، یکی از انواع شکلات است که اغلب برای تزیین انواع کیک و شیرینی از آن استفاده می شود.

 

شکل شکلات تخته ای ساده است و به تنهایی جنبه ی تزیینی ندارد اما پرکاربردترین شکلات میان انواع آن است. انواع  رنگی سبب شده تا استفاده از این نوع شکلات و محبوبیت آن بیشتر شود. طعم های مختلف و پرطرفدار آن نظیر شکلات شیری و شکلات تلخ به عنوان روکش یا طعم دهنده برای بیسکوییت، بستنی و کیک استفاده می شود. در تهیه ی بسیاری از دسر های شکلاتی مانند برشتوک، کیک ها، شیرینی ها و انواع شکلات مانند شکلات آجیلی با پسته و کشمش یا شکلات انار از شکلات تخته ای استفاده می شود.

موارد استفاده شکلات تخته ای محدود نیست و می توان با ذوب کردن آن به عنوان شکلات آب شده، برای تزیین کیک و دسر نیز از آن استفاده کرده و شکل های زیبایی خلق کرد که پروانه شکلاتی از جمله زیباترین آن هاست. می توان با رنده کردن آن ، شکلات را خرد کرد و برای تزیین کیک، شیرینی و بستنی از آن استفاده کرد.

مطالعه کنید : تهیه شکلات صبحانه خانگی

 

شکلات تخته ای

نحوه ذوب کردن شکلات تخته ای:

شکلات تخته ای  در اکثر دستورها، به صورت آب شده کاربرد داره و از اونجائیکه ریختن تکه های شکلات در ظرف و آب کردن اون روی حرارتِ مستقیم، بافت دلخواه رو به ما نمی ده، از روشی برای آب کردن شکلات به نام تمپر کردن temper استفاده می شه. تمپر کردن، به روند بهبود غلظت یک ماده توسط حرارت دادن و خنک کردن گفته می شه. با آب کردن شکلات به این روش، شکلاتی فُرم پذیر و براق به دست میاد که به راحتی از قالب جدا می شه، بعد از تزئین و موقع خنک شدن خوب سفت می شه، حالت چسبناک نداره و در دمای محیط مقاومه و شل نمی شه.

برای  تمپر کردن، چند روش متفاوت وجود داره که در تمام اون ها ابتدا به شکلات حرارت داده می شه و بعد به روشی دمای شکلات رو پایین میارن. حتما شما هم بارها در فیلم ها، ریختن شکلات آب شده روی سنگ مرمر خنک رو دیدید. در واقع اون کار هم روشی برای خنک کردن شکلات آب شدست. در این پست با ساده ترین روش تمپر کردن شکلات آشنا می شید.

شکلات تخته ای

تمپر کردن

پس از خرد کردن شکلات تخته ای  به تکه های نسبتا مساوی حدود دو سوم از شکلات رو در کاسه ای بریزید و یک سوم باقیمونده رو کنار بذارید. سماور یا قابلمه آب را روی حرارت می گذاریم تا به جوش آید. کاسه حاوی دو سوم شکلات خرد شده رو روی آبِ در حال جوش بذارید و شعله گاز رو روی متوسط قرار بدید. دقت کنید که به هیچ وجه کفِ ظرف با آب تماس نداشته باشد.

یکسره بالای سر ظرف وایستید و هم بزنید. برای تمپر کردن، شکلات باید به دمای خاصی برسد . تا زمانی که شکلات تخته ای  به دمای خاص خود نرسیده یعنی چربی به طور کامل اب نشده است. اگر الان ان را برداریم شکلات خوب فرم نمی گیره و بیشتر از این دما شکلات می سوزه و خراب می شه.

بهترین وسیله برای تشخیص دما، استفاده از دماسنج مخصوص مایعاته. شکلات تلخ باید به دمای ۵۰ تا ۵۵ درجه سانتی گراد، شکلات شیری ۴۵ تا ۵۰ درجه ی سانتی گراده و شکلات سفید به دمای ۴۰ تا ۴۵ درجه سانتی گراد برسه. (اگر دماسنج ندارید وقتی بیشتر شکلات آب شد، با استفاده از لیسک، کمی شکلات رو به لب پایینیتون بزنید، وقتی هم دما بود یعنی آمادست.)

ظرف را از روی اب جوش بردارید وبقیه شکلات خرد شده را به آن اضافه کنید. با لیسک یا قاشق خوب هم بزنید تا یکدست شود .بهتر است بعد از این مرحله ظرف را روی بخار آب بگذارید و مرتبا ان را هم بزنید . حالا شکلات ذوب شده شما اماده استفادست.

شکلات تخته ای و مصارف آن

کاربرد شکلات تخته ای ذوب شده:

از شکلات ذوب شده در تهیه انواع کیک و شیرینی یا به برای تزیین روی کیک، شیرینی، انواع دسر و بستنی استفاه می شود. آن  را با قیف و ماسوره روی کاغذ روغنی در سینی طرح های مختلف خلق کنید و بعد از سفت شدن شکلات، از آن ها برای تزیین استفاده کنید. تزیین انواع میوه ی شکلاتی با شکلات آب شده از دیگر مزایای شکلات تخته ای و کاربرد آن است.

شکلات تخته ای و مصارف آن

 

روزهای خاص برای شکلات

هر چند که این روزها بسیاری از افراد سعی می کنند در مناسبت های مختلف مانند تولد و یا دید و بازدید به جای هدیه دادن گل و شیرینی، از شکلات استفاده کنند اما با این حال این قهوه ای دوست داشتنی روزهای خاص دیگری نیز دارد. ۷ جولای در اروپا و ۱۳ جولای در آمریکا به عنوان روز شکلات شناخته و جشن گرفته ‌‌‌می‌شود. به جز این دو روز در روز ولنتاین هم به این شیرینی خوشمزه توجه بسیار زیادی می شود.

۱۰ شکلات پر فروش جهان

📷۱۰- کیت کت (Kit kat)

این شکلات که ویفری و با روکش شکلاتی است در انگلستان اختراع و در حال حاضر توسط کمپانی نستله تولید می‌شود. کیت کت به قدری محبوب است که حتی از اسم آن در نسخه‌‌ای از سیستم عامل اندروید هم استفاده شده است.

۹- شکلات مارس (Mars)

این شکلات هم برای اولین بار در انگلستان تهیه و تولید شد. خواهرهای این شکلات “راه شیری” و “۵ ستاره” هستند. شعار تبلیغاتی این شکلات ” لذت بی اندازه است” که بسیار بر بانوان و کودکان تاثیر گذاشته است.

۸- گلکسی (Galaxy)

این شکلات طعم‌های مختلفی از شیری و میوه‌ای تا آجیلی دارد.

۷- کادبری (CadBury)

این شرکت انگلیسی بوده و از سال ۲۰۱۰ تحت مالکیت آمریکایی‌ها قرار گرفته است.

۶- تابلرون (Toblerone)

این شکلات سویسی است و بخاطر ظاهر سه گوش متفاوتش شناخته می‌شود.

۵- پاتچی (Patchi)

این برند محبوب‌ترین شکلات در لبنان است که هم اکنون در بیش از ۲۹ کشور دنیا به محبوبیت رسیده است و معتبر ترین برند در خاورمیانه است. پاتچی برندی لوکس بوده و ۵۰ مدل مختلف شکلات دارد.

۴- گایلیان (Guylian)

این شکلات بلژیکی است و به خاطر شکل صدفی‌ای که دارد مشهور است.

۳- جراردلی (Ghirardelli)

این کمپانی از سال ۱۸۵۲ در آمریکا مشغول به فعالیت است و سومین شرکت قدیمی‌شکلات سازی در آمریکاست.

۲- لینت و اسپرانگلی (Lindt & Sprungli)

این شرکت هم سویسی بوده و تاریخ تاسیسش به سال ۱۸۳۶ باز می‌گردد و بخاطر شکلات لیندور خود معروفیت کسب کرده است.

۱- فررور روچر (Ferreor Rocher)

فررور روچر، پر فروش ترین شکلات جهان این شکلات گرد و شیرین شکلاتی است که ترکیبی از فندوق و ویفر و نوتلا است. هر سال بیش از ۳٫۶ میلیار عدد از این شکلات در بیش از ۳۵ کشور جهان به فروش می‌رسد.

 

شکلات و افزایش هوش

محققان در دانشگاه استرالیای جنوبی طی یک پژوهش جدید نشان داده‌اند که مصرف شکلات به بهبود عملکرد شناختی مغز کمک می‌کند.
طی پژوهش‌های انجام شده در سالهای گذشته، محققان دریافتند که خوردن کاکائو می‌تواند به کم کردن وزن، کاهش فشار خون و حتی کاهش خطر ابتلا به حملات قلبی کمک کند؛ اما در حال حاضر، یک یافته جدید در پژوهشی نوین که توسط یک تیم از دانشمندان شکلات دوست انجام شده، نشان می‌دهد که مصرف شکلات سبب افزایش هوش در افراد می‌شود.

 

شکلات و خواب

یکی از روش ها  تنظیم خواب ، خوردن شکلات تلخ قبل از خواب است. بر اساس پژوهش های صورت گرفته توسط محققان دانشگاه Edinburg ماده ای به نام منیزیم در شکلات تلخ وجود دارد که می تواند خوابی خوش و راحت را برای افراد به ارمغان آورد. البته این ماده تنها در شکلات تلخ وجود ندارد و مواد غذایی دیگری همچون آجیل ها و بسیاری از سبزیجات نیز مملو از منیزیم هستند که می تواند منجر به بهبود عملکرد ریتم شبانه روزی بدن شود.

ریتم شبانه روزی و یا همان ساعت درونی بدن در هر فردی و بسته به فعالیت های مختلف بدن همچون نحوه خوابیدن، بیدار شدن و دمای بدن متغیر است. دکتر گربن وان اویجن، از پژوهشگران دانشگاه نام برده در این خصوص عنوان می کند:”ساعت درونی بدن نقشی حیاتی را در تمامی موجودات زنده ایفا می کند چرا که تاثیر مستقیمی بر سلامت و همچنین بیماری هایی که ممکن است برای انسان ها پیش آید بر جای می گذارند.

آزمایشات این تیم تحقیقاتی بر روی قارچ، جبلک و بافت انسان نشان داد که میزان منیزیم موجود در بدن در طول ۲۴ ساعت شبانه روز یکسان نیست و دائم در حال نوسان است که این نوسان برای تامین انرژی سلول های بدن بسیار موثر و حیاتی است. اما وجود منیزیم در این سلول ها، می تواند در بهبود عملکرد سوخت و ساز بدن و همچنین افزایش کارایی سلول ها در تبدیل مواد غذایی به انرژی در طول روز نقشی تاثیرگذار را ایفا کند.

بدین ترتیب، می توان با مصرف مواد غذایی حاوی مقادیر بالای منیزیم همانند شکلات تلخ، تنظیمات ریتم شبانه روزی بدن را به حالت طبیعی و نرمال برگرداند و خوابی خوش و راحت را در شب ها تجربه کرد

چند حقیقت مهم در مورد شکلات

  • بوی شکلات باعث افزایش تشعشع موج تِتای مغز ‌‌‌می‌شود که منجر به آرامش خواهد شد.
  • برای تهیه هر تخته شکلات ۲۰۰ گر‌‌‌می‌‌تقریبا ۴۰۰ دانه کاکائو لازم است.
  • ابداع کننده فرمول کوکی با شکلات چیپسی مالکیت تجاری فرمول خود را در ازای تامین مادام العمر شکلات به شرکت نستله فروخت.
  • شکلات‌های M&M در سال ۱۹۴۱ به این منظور تهیه شد تا در دستان سربازان جنگ جهانی آب نشود و بتوانند از وجود شکلات در تلخی جنگ لذت ببرند.
  • شکلات به شدت برای حیوانات مخصوصا برای سگ‌ها خطرناک است.
  • شکلات خاصیت آنتی باکتریایی دارد که از پوسیدگی دندان جلو گیری ‌‌‌می‌کند.
  • نوتلا در خلال جنگ جهانی دوم توسط یک شیرنی پز ایتالیایی با اضافه کردن کره فندوق به شکلات به منظور افزایش میزان شکلات ابدا شد
شکلات تخته ای را میتوان در طعم های مختلف ( تلخ ۹۹%،  تلخ۷۲%،  توت فرنگی،  پرتقالی،  بلوبری،  آناناسی،  سفید یا  شیری) در فروشگاه تهیه کرد.

محصولات غذایی دفینه فود با طعم های مختلف

۴ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست