شکلات تخته ای و مصارف آن

شکلات تخته ای و مصارف آن

شکلات تخته ای چیست؟

امروزه شکلات از پرطرفدارترین خوراکی های شیرین است که در سراسر جهان از آن در مصارف گوناگون استفاده می شود. از آن در انواع بستنی، کیک، شیرینی و بسیاری خوراکی های دیگر استفاده می شود و محبوبیت ویژه ای دارد.شکلات در شکل ها، رنگ ها و طعم های متنوع تهیه و تولید می شود. و علاوه بر طعم فوق العاده ، خواص بسیار داشته و از مواد غذایی انرژی زا محسوب می شود. در گذشته از شکلات در انواع نوشیدنی استفاده می شد اما امروزه با توجه به تنوع شکلات، نه تنها موارد استفاده از شکلات بیشتر شده، بلکه مصرف آن نیز افزایش یافته است. شکلات تخته ای که با نام شکلات موزاییکی نیز شناخته می شود، یکی از انواع شکلات است که اغلب برای تزیین انواع کیک و شیرینی از آن استفاده می شود.

شکلات تخته ای

شکل شکلات تخته ای ساده است و به تنهایی جنبه ی تزیینی ندارد اما پرکاربردترین شکلات میان انواع آن است. انواع  رنگی سبب شده تا استفاده از این نوع شکلات و محبوبیت آن بیشتر شود. طعم های مختلف و پرطرفدار آن نظیر شکلات شیری و شکلات تلخ به عنوان روکش یا طعم دهنده برای بیسکوییت، بستنی و کیک استفاده می شود. در تهیه ی بسیاری از دسر های شکلاتی مانند برشتوک، کیک ها، شیرینی ها و انواع شکلات مانند شکلات آجیلی با پسته و کشمش یا شکلات انار از شکلات تخته ای استفاده می شود.

موارد استفاده شکلات تخته ای محدود نیست و می توان با ذوب کردن آن به عنوان شکلات آب شده، برای تزیین کیک و دسر نیز از آن استفاده کرده و شکل های زیبایی خلق کرد که پروانه شکلاتی از جمله زیباترین آن هاست. می توان با رنده کردن آن ، شکلات را خرد کرد و برای تزیین کیک، شیرینی و بستنی از آن استفاده کرد.

شکلات تخته ای

نحوه ذوب کردن شکلات تخته ای:

شکلات تخته ای  در اکثر دستورها، به صورت آب شده کاربرد داره و از اونجائیکه ریختن تکه های شکلات در ظرف و آب کردن اون روی حرارتِ مستقیم، بافت دلخواه رو به ما نمی ده، از روشی برای آب کردن شکلات به نام تمپر کردن temper استفاده می شه. تمپر کردن، به روند بهبود غلظت یک ماده توسط حرارت دادن و خنک کردن گفته می شه. با آب کردن شکلات به این روش، شکلاتی فُرم پذیر و براق به دست میاد که به راحتی از قالب جدا می شه، بعد از تزئین و موقع خنک شدن خوب سفت می شه، حالت چسبناک نداره و در دمای محیط مقاومه و شل نمی شه.

برای  تمپر کردن، چند روش متفاوت وجود داره که در تمام اون ها ابتدا به شکلات حرارت داده می شه و بعد به روشی دمای شکلات رو پایین میارن. حتما شما هم بارها در فیلم ها، ریختن شکلات آب شده روی سنگ مرمر خنک رو دیدید. در واقع اون کار هم روشی برای خنک کردن شکلات آب شدست. در این پست با ساده ترین روش تمپر کردن شکلات آشنا می شید.

شکلات تخته ای

تمپر کردن

پس از خرد کردن شکلات تخته ای  به تکه های نسبتا مساوی حدود دو سوم از شکلات رو در کاسه ای بریزید و یک سوم باقیمونده رو کنار بذارید. سماور یا قابلمه آب را روی حرارت می گذاریم تا به جوش آید. کاسه حاوی دو سوم شکلات خرد شده رو روی آبِ در حال جوش بذارید و شعله گاز رو روی متوسط قرار بدید. دقت کنید که به هیچ وجه کفِ ظرف با آب تماس نداشته باشد.

یکسره بالای سر ظرف وایستید و هم بزنید. برای تمپر کردن، شکلات باید به دمای خاصی برسد . تا زمانی که شکلات تخته ای  به دمای خاص خود نرسیده یعنی چربی به طور کامل اب نشده است. اگر الان ان را برداریم شکلات خوب فرم نمی گیره و بیشتر از این دما شکلات می سوزه و خراب می شه.

بهترین وسیله برای تشخیص دما، استفاده از دماسنج مخصوص مایعاته. شکلات تلخ باید به دمای ۵۰ تا ۵۵ درجه سانتی گراد، شکلات شیری ۴۵ تا ۵۰ درجه ی سانتی گراده و شکلات سفید به دمای ۴۰ تا ۴۵ درجه سانتی گراد برسه. (اگر دماسنج ندارید وقتی بیشتر شکلات آب شد، با استفاده از لیسک، کمی شکلات رو به لب پایینیتون بزنید، وقتی هم دما بود یعنی آمادست.)

ظرف را از روی اب جوش بردارید وبقیه شکلات خرد شده را به آن اضافه کنید. با لیسک یا قاشق خوب هم بزنید تا یکدست شود .بهتر است بعد از این مرحله ظرف را روی بخار آب بگذارید و مرتبا ان را هم بزنید . حالا شکلات ذوب شده شما اماده استفادست.

شکلات تخته ای و مصارف آن

کاربرد شکلات تخته ای ذوب شده:

از شکلات ذوب شده در تهیه انواع کیک و شیرینی یا به برای تزیین روی کیک، شیرینی، انواع دسر و بستنی استفاه می شود. آن  را با قیف و ماسوره روی کاغذ روغنی در سینی طرح های مختلف خلق کنید و بعد از سفت شدن شکلات، از آن ها برای تزیین استفاده کنید. تزیین انواع میوه ی شکلاتی با شکلات آب شده از دیگر مزایای شکلات تخته ای و کاربرد آن است.

شکلات تخته ای و مصارف آن

شکلات تخته ای را میتوان در طعم های مختلف ( تلخ ۹۹%،  تلخ۷۲%،  توت فرنگی،  پرتقالی،  بلوبری،  آناناسی،  سفید یا  شیری) در فروشگاه تهیه کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست